Передплата 2024 «Добрий господар»

Ірландія виділила мільярд євро на поселення українських біженців

  • 27.09.2023, 16:20
  • 588

Ірландія скерувала додатковий 1 мільярд євро на поселення українських біженців у країні. Держава допомагає оплачувати житло для понад 70 000 українців

Фото ілюстративне із відкритих джерел
Фото ілюстративне із відкритих джерел

Відомо, що щотижня до Ірландії прибувають приблизно 550 людей, тому до кінця зими невелику кількість українців будуть поселяти у наметах.

Міністр інтеграції Родерік О’Горман і міністр державних витрат Паскаль Донохью оголосили про додаткове фінансування після обговорення в уряді.

Додатковий кошторис допоможе Департаменту інтеграції покрити витрати на житло українців та інших осіб, які шукають міжнародного захисту.

«Уряд виділив кошти в бюджеті на 2023 рік, щоб подолати непрофільний тиск. Це фінансування продовжуватиме підтримувати гуманітарну відповідь держави на кризу в Україні», — наголосив Донохью.

Він зазначив, що країні довелося надзвичайно багато працювати, щоб впоратися зі значним потоком людей з України після повномасштабного вторгнення росії.

Кількість людей з України, які перебувають у державному житлі в Ірландії, зараз становить понад 70 тисяч. Також країна надає прихисток 23 200 біженцям.

«Зважаючи на подальше обмеження пропозиції, ймовірно, що забезпечення житлом залишатиметься складним в осяжному майбутньому», — попередив О’Горман.

Невелику частину українців розміщуватимуть у наметах — ці домовленості діятимуть протягом зими.

Схожі новини