Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Світовий банк НОРЕ виділить Україні 232 млн доларів на екстрений ремонт житла

  • 06.09.2023, 11:15
  • 679

Вчора, 5 вересня, відбулось підписання угоди між Міністерством фінансів України та Світовим банком у рамках проекту Світового банку «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей» (Housing Repair for People’s Empowerment — HOPE). Загальний обсяг фінансування рамкового проекту сягає 800 млн доларів США

Світовий банк. Фото ілюстративне
Світовий банк. Фото ілюстративне

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

«Угода передбачає надання Світовим банком початкового фінансування у розмірі 232 млн доларів США. Кошти буде спрямовано на вирішення невідкладних та критичних потреб у ремонті частково пошкоджених індивідуальних та багатоквартирних житлових будинків на підконтрольних Україні територіях», — йдеться у повідомленні.

Метою проекту HOPE є створення належних умов для повернення українців до постраждалих від бойових дій територій у звільнених регіонах України. Проект також підтримуватиме реформи політики на національному рівні для покращення результатів відбудови та узгодженості з цілями інтеграції в ЄС.

«Я вдячний Світовому банку за незмінну підтримку України, зокрема у сфері мобілізації ресурсів на відновлення. За оцінками звіту RDNA 2, станом на лютий 2023 року, загальна вартість завданої шкоди житловому сектору України, оцінюється у понад 50 млрд доларів США. Проект HOPE допоможе тисячам українців розпочати ремонт свого житла, яке зазнало пошкоджень через збройну агресію рф», — зазначив Сергій Марченко.

Схожі новини