Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Міжнародна федерація з плавання допустила росіян та білорусів до змагань під нейтральним прапором

  • 05.09.2023, 09:15
  • 692

Міжнародна федерація плавання «після тривалих обговорень» дозволила спортсменам з російськими та білоруськими паспортами брати участь у майбутніх змаганнях з водних видів спорту під нейтральним прапором

Басейн. Фото умовне
Басейн. Фото умовне

Про це йдеться на сайті федерації.

При цьому атлети з росії та білорусі зможуть виступити лише в індивідуальних змаганнях та під нейтральним прапором.

«Після великих консультацій та обговорень Всесвітнє бюро водних видів спорту сьогодні одноголосно ухвалило рішення про низку критеріїв, які дозволять спортсменам з водних видів спорту з російськими та білоруськими паспортами брати участь у майбутніх змаганнях як індивідуальні нейтральні спортсмени», — йдеться у заяві організації в понеділок.

«Індивідуальним нейтральним спортсменам буде дозволено брати участь лише у змаганнях, де час або результат визначаються виступами одного спортсмена. Максимум по одному нейтральному спортсмену з росії та Ббілорусі на одній дисципліні в міжнародних змаганнях з водних видів спорту», — зазначили у World Aquatics.

Таким чином, росіяни не зможуть виступити у синхронних стрибках у воду, в естафеті з плавання, у групових змаганнях із синхронного плавання та серед дуетів.

Схожі новини