Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Помилки відповідальних у війну коштують надто дорого»

  • 04.09.2023, 12:50
  • 792

Народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар на своїй сторінці у мережі Facebook зауважує, що помилки високопосадовців під час війни надто дорого коштують країні. Вона нагадала, як перед повномасштабним вторгненням міністр оборони Резніков публічно спростовував рівень російської загрози

«28 січня 2022 року. Один з останніх днів уряду в Раді. Питаю міністра Рєзнікова: «Чому ви не підтримуєте наш проєкт з негайного збільшення фінансування армії і закупівлі зброї на тлі попередження західних розвідок про велике вторгнення? Це ж ваше міністерство…» — «Це не вторгнення, а велика паніка у вас в голові - відповідає міністр оборони воюючої країни. — І грошей армії достатньо», — нагадала Сюмар.

«За два дні, коли вже всім було очевидно, що вторгнення буде от-от, міністр в ефірі ТБ розповідав про „відсутність ударного угруповування в Білорусі“. Розповідав спокійно, без паніки. Це обернулося країні страшною панікою 24 лютого і страшними втратами. Це коштувало нам Бучу, Ірпінь, Гостомель, Ворзель, Демидів, Іванків і багато інших міст і сіл з закатованими тисячами українців… Не писатиму тут навіть про південь, де дуже були потрібні артилерія та міни. І навіть не буду про яйця та передплачені наперед мільярди за непоставлену зброю. Все це українці не забудуть ніколи», — переконана депутатка.

«Прощавайте міністр Рєзніков. Ви будете тішити себе тим, що багато працювали у Рамштайні та ще десь. Це напевно так. Але вам доведеться жити також і з тим, як ви особисто готували армію і країну до великої і страшної війни… Ви були міністром задовго до того, і саме вам союзники за пів року показували плани і напрямки наступу росіян. Ви знали, звідки то буде і чим», — наголосила Сюмар.

«Я тоді поклала вам підрахунки, скільки треба грошей і зброї для ЗСУ. Ми багато над цим працювали, разом з нашими військовими. Ви демонстративно відвернули голову. Життя інколи все розставляє на свої місця. А помилки відповідальних політиків у війну коштують надто дорого. Вивчіть це, зайвим не буде», — резюмує Вікторія Сюмар.

Схожі новини