Передплата 2024 «Добра кухня»

«Перезавантажити Комітет з питань свободи слова без Шуфрича»

  • 08.08.2023, 11:35
  • 467

Співголови фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко та Артур Герасимов зареєстрували проєкт постанови 9584 про повернення в повному обсязі компетенції і повноважень Комітету з питань свободи слова

Про це Геращенко повідомила на своєму телеграм-каналі. Як стало відомо раніше, монобільшість хоче ліквідувати цей комітет, який досі очолює соратник Медведчука Нестор Шуфрич.

«Історія з Шуфричем на чолі Комітету свободи слова виглядає настільки дико, що навіть самі „слуги“, ховаючи очі, це визнають. Але „слуги“ своїх не кидають і планують зберегти Шуфричу обличчя, взагалі ліквідувавши комітет і приєднавши його до комітету з прав людини. Є в цьому щось до біса символічне. Навіть в часи темників Медведчука і цензури Януковича парламентський Комітет свободи слова очолювали яскраві представники меншості, які разом з віцеспікерами від опозиції жорстко і голосно виступали проти політичної цензури, захищаючи право журналістів на професію», — нагадала Геращенко.

«Слуги» на початку цього скликання ліквідували Комітет у справах ветеранів, хотіли ліквідувати Комітет євроінтеграції і обʼєднати його з Комітетом закордонних справ (тільки тиск «ЄС» це зупинив) й обрізали функціонал Комітету свободи слова, передавши питання інформаційної політики гуманітарному комітету Ткаченка. Це про пріоритети влади. А в самому Комітеті свободи слова зараз троє депутатів, Шуфрич і двоє «слуг». То ж не гріх і закрити таке нещастя. «Європейська Солідарність» категорично проти знищення свободи слова. Ми за перезавантаження комітету, який має захищати свободу медіа і журналістів, ключові принципи демократичного європейського суспільства", — наголошує депутатка.

«Зареєстрували з Артуром Герасимовим проєкт постанови # 9584 про розширення компетенції і повноважень Комітету з питань свободи слова, як це завжди було в українському парламенті, до приходу «слуг», — пише Ірина Геращенко.

Вона зауважує: Україна визначила свій конституційний курс — членство в ЄС і НАТО. «Як Київ збирається туди йти з політичною цензурою, марафоном, темниками, чорними списками на опозицію, забороненими темами, відсутністю плюралізму? Українському парламенту потрібен зубастий, компетентний, професійний, європейський комітет свободи слова. Без Шуфрича! Й вимагаємо одночасно відкликати Шуфрича з голови комітету, цю постанову ми давно зареєстрували. Повернути комітету його функціонал і обрати професійного керівника», — наголошує Геращенко.

Схожі новини