Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кремль, ймовірно, візьме на себе контроль над ПВК «Вагнер» — ISW

  • 30.06.2023, 13:45
  • 799

Влада Кремля, можливо, має намір узяти на себе офіційний контроль над ПВК «Вагнер» після її збройного заколоту та перетворити компанію на державне підприємство

Вагнерівці. Фото з мережі
Вагнерівці. Фото з мережі

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 29 червня.

«The Wall Street Journal повідомила, що російська влада вирішила взяти під контроль діяльність „Вагнера“ за кордоном. Заступник міністра закордонних справ росії Сергій Вершинін, як повідомляють, вилетів до Дамаска, щоб повідомити президенту Сирії Башару аль-Асаду, що „Вагнер“ більше не діятиме в Сирії як незалежна організація і що персонал „Вагнера“ відзвітував перед російською військовою базою в Латакії», — ідеться в повідомленні.

Крім цього, представники МЗС рф також повідомили президенту Центральноафриканської Республіки Фостену-Аршанжу Туадеру і керівництву Малі, що «Вагнер» продовжить свою діяльність у їхніх країнах.

27 червня президент росії Володимир путін заявив, що Кремль «повністю фінансує» і «повністю забезпечує» ПВК «Вагнер», і російські чиновники можуть використати наявний статус цього угруповання як організації, яку фінансує й забезпечує держава, для завершення її офіційної націоналізації.


Джерело: ISW

Схожі новини