Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

росія зміцнює оборону на Запоріжжі, — розвідка Британії

  • 13.02.2023, 09:45
  • 667

Попри поточний оперативний фокус на Донбасі для росіян є критично важливим і утримання оборони у Запорізькій області

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Як пише британська розвідка з посиланням на знімки з відкритих джерел, рф ще більше зміцнила оборонні укріплення в центральній частині Запорізької області, зокрема — поблизу міста Тарасівка.

Також росія встановила оборонні укріплення між містами Василівка та Оріхів Запорізької області.

«Незважаючи на те, що рф зосередила свої оперативні зусилля на центральній частині Донбасу, вона, як і раніше, занепокоєна захистом крайніх ділянок своєї розширеної лінії фронту», — йдеться в огляді.

Відтак, про це свідчить продовження будівництва оборонних укріплень у Запорізькій і Луганській областях та розгортання особового складу. Лінія фронту росії в Україні становить приблизно 1288 км, з них лінія фронту в окупованій Росією Запорізькій області - 192 км.

«Значний прорив українських військ на Запоріжжі поставив би під сумнів життєздатність російського „сухопутного мосту“, що з'єднує Ростовську область і Крим; успіх України в Луганську ще більше підірвав би проголошену росією військову мету — „звільнення“ Донбасу» — переконані у британській розвідці.

«Рішення про те, якій з цих загроз надати пріоритет у протидії, ймовірно, є однією з головних дилем для російських оперативних планувальників», — йдеться в огляді.

Схожі новини