Передплата 2024 «Добрий господар»

Чемпіон світу до фіналу не дійшов

У Сочі майже завершився Кубок світу з шахів серед жінок і чоловіків

Змагання принесли певні несподіванки, бо для рейтингових лідерів турніру, Олександри Горячкіної (РФ) і Магнуса Карлсена (Норвегія), перший приз виявився недосяжним.

Горячкіна, що вийшла до фі­налу, вигравши півфінальний матч у львів’янки Анни Музичук (1,5:0,5), у вирішальному поє­динку поступилася іншій росі­янці — ексчемпіонці світу, 37-річ­ній Олександрі Костенюк. Та на шляху до фіналу перемогла мо­лодшу сестру Музичук — Марію. Тож обидві львів’янки програ­ли тільки фіналісткам Кубка сві­ту. На жаль, у поєдинку за третє місце Анна Музичук, як і чотири роки тому в матчі за звання чем­піонки світу, знову поступилася китаянці Тан Чжуньї (1,5:2,5).

У чоловіків усі сподівалися, що після того, як вибув амери­канець Фабіано Каруана, у фі­налі зустрінуться Карлсен і Сер­гій Карякін (РФ). Але у півфіналі Карлсен поступився 23-річному гросмейстерові з Польщі Яну-Кшиштофу Дуді. Нагадаю, саме Дуда півтора року тому вже пе­ремагав Карлсена, перервавши його чемпіонську серію з понад ста непрограних партій. Тож у фіналі Кубка світу зіграють Дуда й Карякін.

Читайте також: Україна здобула перше «золото» на Олімпіаді 2020

Схожі новини