Передплата 2024 «Добра кухня»

Байден вимагає від Путіна "розібратися з хакерами"

  • 10.07.2021, 08:55
  • 650

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з російським президентом Володимиром Путіним вимагав від нього розібратися з хакерами, які працюють на території його країни

Фото умовне
Фото умовне

Про це повідомляє американське видання The New York Times.

В заяві на сайті Білого дому вказали, що під час бесіди «обидва лідери високо оцінили спільну роботу своїх команд після саміту США та Росії».

Байден обговорив з Путіним проблему кібератак з використанням програм-вимагачів з боку хакерів, які діють з території Росії. Ці атаки вплинули на роботу компаній в США та інших країнах світу. Байден сказав Путіну, що Кремль «повинен вжити заходів щодо припинення діяльності груп кіберзлочинців з Росії».

«Президент Байден підтвердив, що Сполучені Штати зроблять всі необхідні кроки для захисту свого народу і своєї критично важливої інфраструктури перед обличчям цього безперервного виклику», — сказано в повідомленні Білого дому.

4 липня Байден сказав, що розвідка США робить розслідування того, хто стоїть за останньою масованою атакою програм-вимагачів на компанію Kaseya.

До цього агентство Bloomberg інформувало з посиланням на компанію Huntress Labs Inc. (що спеціалізується на комп’ютерній безпеці), що за глобальною хакерською атакою може стояти угрупування REvil, яке пов’язують із Росією. REvil звинувачують в атаці з використанням програм-вимагачів 30 травня на м’ясопереробного гіганта JBS SA, і ймовірно ці хакери стоять за зломами щонайменше на 20 компаній, які надають ІТ-послуги малому та середньому бізнесу.

За даними компанії Huntress Labs Inc., що займається кібербезпекою, постраждало понад 1000 підприємств, і очікується, що їхня кількість буде зростати.

Читайте також: П’ять пріоритетів Байдена на переговорах із Зеленським

Схожі новини