Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Річна зарплатня Байдена — 400 тисяч доларів

Білий дім оприлюднив податкові декларації президента й віцепрезидентки США, а також їхніх дружини й чоловіка

У листопаді 2024-го лідери США, президент Байден і віцепрезидентка Гарріс, спробують переобратися на другий чотирирічний термін. Фото EPA.
У листопаді 2024-го лідери США, президент Байден і віцепрезидентка Гарріс, спробують переобратися на другий чотирирічний термін. Фото EPA.

Згідно з податковими деклараціями, які оприлюднив Білий дім, минулого року президент США Джо Байден і його дружина Джил одержали дохід у сумі 619 тисяч 976 доларів.

Найбільша частина цієї суми, 400 тисяч доларів, — це заробітна платня Джо Байдена на посаді президента Сполучених Штатів. Дохід його дружини Джил Байден становив торік 85,9 тисяч доларів (зарплатня вчительки).

Зі своїх річних доходів подружжя Байденів заплатило понад 146 тисяч доларів податків. Це означає, що їхня ставка податку на дохід становила 23,7%.

Своєю чергою, віцепрезидентка США Камала Гарріс та її чоловік одержали 2023 року дохід у сумі 450 тисяч 299 доларів. Із цього доходу подружжя Гаррісів заплатило 88 тисяч 570 доларів податків (ставка — 19,7%).

На благодійність Байдени офірували понад 20 тисяч доларів

А як у президента й віцепрезидентки США з благодійністю?

Джо й Джил Байдени офірували 17 різним організаціям 20 тисяч доларів. А подружжя Гаррісів пожертвувало загалом понад 23 тисячі - на благодійність і двом університетам, Говарда й Південної Каліфорнії.

Як нагадує CNN, 2022 року колишній президент США Дональд Трамп оприлюднювати свою податкову декларацію відмовився.

Схожі новини