Передплата 2024 ВЗ

Літня спека – не привід відмовлятися від фізичних навантажень

Якщо ви звикли займатися спортом у будь-яку пору, то влітку це не проблема, адже у спортивних залах працює кондиціонер. А як бути тим, хто звик займатися на вулиці?

Ідеальний час для літнього тренування на ву­лиці — ранок. Рано-вранці, як правило, приємна і комфортна температура повітря. Увечері, незва­жаючи на більш низьку температуру, підвищуєть­ся вологість повітря, тому тренування даються важче, ніж вранці.

Влітку вибирайте для тренувань світлий одяг. Ще краще — з вільної та «дихаючої» тканини. Звич­ні спортивні костюми зі синтетичної тканини кра­ще залишити для більш прохолодної погоди. Не забувайте про головний убір. Для тренування на вулиці він обов’язковий.

Намагайтеся вибирати для літніх тренувань затінені місця. Для цієї мети підійдуть парки або спортивні майданчики в тіні дерев. Відкритих ста­діонів під палючим сонцем краще уникати.

Навіть якщо ви займаєтеся дуже рано, вико­ристовуйте сонцезахисний крем. Влітку необхід­но вибирати крем або спрей з захистом SPF 30 або вище.

Вода — обов’язковий супутник спортсменів, не­залежно від сезону. Влітку варто збільшити денну норму споживання води як мінімум до 2-х літрів. Якщо під час занять вам стає жарко, можна намо­чити водою деякі ділянки одягу.

У спекотну пору не варто перепрацьовувати на тренуваннях, оскільки саме тренування чинить сильне навантаження на наш організм. Якщо ви відчули, що почуваєтеся не надто добре, необхід­но відразу ж припинити заняття або дати собі від­почити.

Дотримуючись цих порад, ви зможете тренува­тися незалежно від погоди за вікном і бути актив­ними цілий рік.

Схожі новини