Передплата 2024 «Добрий господар»

Угорщина безкоштовно вакцинуватиме мешканців Закарпаття

  • 23.06.2021, 19:30
  • 567

Угорщина запропонувала мешканцям прикордонних регіонів зробити вакцинацію від коронавірусу

Право на щеплення матимуть мешканці населених пунктів, розташованих вздовж кордону з Угорщиною з липня.

Відповідне повідомлення опубліковане на офіційному сайті уряду Угорщини у вівторок, 22 червня.

«Пропозиція адресована адміністративним одиницям сусідніх з угорським кордоном країн», — пишуть у повідомленні.

Окрім мешканців Закарпаття, йдеться, зокрема, про мешканців прикордонних регіонів Румунії, Сербії, Хорватії, Словенії, Австрії та Словаччини.

«Завдяки цьому Угорщина ще більше посилить свій захист від епідемії, а з метою захисту угорського населення та угорців за кордоном, вона розширить сферу захисту на тих, хто мешкає безпосередньо вздовж угорських кордонів, незалежно від того, є вони громадянами Угорщини, чи ні», — зазначається у повідомленні уряду.

Право на вакцинацію матимуть угорці, а також особи, котрі не є громадянами Угорщини віком від 18 років, які проживають у прикордонних регіонах. Передбачається, що охочі отримати щеплення зможуть в'їхати на територію Угорщини у визначених пунктах пропуску та зробити щеплення у призначених пунктах вакцинації із липня. Реєстрація відбуватиметься безпосередньо у пункті вакцинації.

Нагадаємо, українці також можуть безкоштовно вакцинуватися від коронавірусу у сусідній Польщі: іноземці, які офіційно працюють, студенти з інших країн, а також їхні родичі, можуть отримати щеплення від Covid-19.

Читайте також: Європою шириться дельта-коронавірус: що думають вчені та як реагує українська влада

Схожі новини