Передплата 2024 «Добра кухня»

«Гелікоптер ніхто у нас не забирав»

Медики сподіваються, що після планового технічного обслуговування вертоліт повернуть

Два місяці Львівщина раділа, що з’явився транспорт, який дістанеться навіть у високогірні райони, щоб вчасно доставити хворого до лікарні. За ці два місяці дії проєкту медики використали гелікоптер для евакуації важких пацієнтів 9 разів. Аж раптом з’явилася інформація, що у медиків нашої області гвинтокрил забрали… Чому?

Про це журналістці «ВЗ» роз­повів керівник Львівського обласного центру екстре­ної медицини та медицини ка­тастроф Андрій Васько.

— Насправді, у нас гелікоптер не забирали, — каже Андрій Романович. — Ми зараз реалізуємо спільний про­єкт з Національною поліцією. Допо­ки запуститься вертоліт Нацполіції, у нас чергував вертоліт Державної служби надзвичайних ситуацій. Ми з ними спільно виконували медичні завдання.

— А куди він тепер подівся?

— Вертоліт відбув спочатку на міжнародні навчання, які були у них заплановані вже давно, а згодом перейшов на технічне обслугову­вання, яке має закінчитися, найімо­вірніше, наступного тижня.

— Там була якась поломка?

— Ні. Це планове технічне обслу­говування. Сподіваюся, дуже швид­ко ми будемо або з вертольотом ДСНС, або з вертольотом Нацполі­ції.

Схожі новини