Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Тихому океані під час навчань розбилися два японські гелікоптери

  • 21.04.2024, 13:30
  • 282

Два гелікоптери ВМС Японії з вісьмома членами екіпажу розбилися в Тихому океані на південь від Токіо під час нічного тренувального польоту унаслідок їх можливого зіткнення

Фото: АР
Фото: АР

Про це заявив у неділю міністр оборони країни Мінору Кіхара, передає АР.

Зазначається, що один член екіпажу, якого підняли з води, пізніше був оголошений загиблим, в той час як рятувальники шукали сімох інших, які досі вважалися зниклими безвісти.

Кіхара повідомив журналістам, що два гелікоптери SH-60K, що належали Морським силам самооборони і мали по чотири члени екіпажу, втратили зв’язок пізно ввечері в суботу поблизу острова Торішіма в Тихому океані приблизно за 600 кілометрів на південь від Токіо.

За його словами, причина аварії не була відразу відома, але два гелікоптери могли зіткнутися один із одним і впасти у воду.

Кіхара також сказав, що були знайдені бортовий самописець, лопаті та інші фрагменти, які, ймовірно, належать гелікоптерам. Офіційні особи проаналізують всі наявні дані, щоб спробувати визначити, що призвело до катастрофи.

За словами Кіхари, двомоторні багатоцільові гелікоптери, розроблені компанією Sikorsky і відомі як Seahawk, проходили нічні протичовнові навчання і втратили зв’язок.

За словами представників оборонного відомства, в суботніх навчаннях брали участь лише Військово-морські сили Японії, і вони не були частиною багатонаціональних навчань; жодних іноземних літаків чи військових кораблів у цьому районі не було.


Джерело: АР

Схожі новини