Передплатити Підтримати

Полуничний пиріг із корицею: як приготувати ароматний десерт

Обожнюєте полуницю? Тоді цей рецепт припаде вам до душі

Під час випікання полуниця стає м'якою, наче джем. А кориця додає до сезонної випічки особливий аромат, розповідає BBC.

Інгредієнти:

  • Борошно — 300 г.
  • Яйця — 2 шт.
  • Масло вершкове — 90 г.
  • Цукор — 150 г.
  • Молоко — 2 ст. л.
  • Розпушувач до тіста — 1,5 ч. л.
  • Кориця — 1 ч. л.
  • Ванільний цукор — 1 ст. л.
  • Полуниця — 300 г.
  • Цукрова пудра для посипання

Приготування

  1. Змішайте в мисці сухі складники тіста: просіяне борошно, корицю, ванільний цукор, дрібку солі і розпушувач.
  2. Масло кімнатної температури збийте з цукром (це потрібно робити приблизно 7−10 хв.)
  3. Додайте яйця та збийте до однорідності.
  4. Влийте молоко, розмішайте. Потім всипте борошно та замісіть тісто.
  5. Форму діаметром 22−24 см. вистеліть пергаментом і змастіть маслом. Вилийте туди тісто, зверху викладіть помиту і порізану на половинки полуницю.
  6. Поставте пиріг до розігрітої на 170ºС духовки. Випікати варто 35−40 хвилин. Готовність перевіряйте бамбуковою шпажкою — якщо виходить суха з тіста, то пиріг готовий.
  7. Випічку охолодіть і посипте цукровою пудрою.

Можна подавати з кулькою морозива або солодкою поливкою.

Смачного!