Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україну доставили чергову партію вакцини Comirnaty

  • 09.06.2021, 16:55
  • 467

В Україну 9 червня привезли ще 66 690 доз вакцини Comirnaty від COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech. Також чергова партія AstraZeneca прибула на Львівщину

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, вакцину Comirnaty з цієї партії використають для щеплення людей із 1−3 етапів вакцинації.

«Щеплення робитимуть організовано, мобільними бригадами. За кожною людиною, яка отримала щеплення першою дозою Comirnaty/Pfizer, буде зарезервована друга доза з тієї ж партії», — зазначили у відомстві.

Довідка. Вакцина Comirnaty Pfizer/BioNTech розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech у співпраці з американською Pfizer і китайською Fosun Pharma. Міжнародна непатентована назва — «Тозінамеран».

Ефективність вакцини становить 95%. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози з інтервалом у 21−28 днів. Україна вже отримала 234 000 доз цього препарату, закупленого державним коштом.

Водночас вакцину «AstraZeneca» доставили до Львівської області в кількості 60 100 доз.

За повідомленням Олега Когута, регіонального координатора з питань вакцинації проти коронавірусної інфекції у Львівській області, ця партія буде використана лише для вакцинації осіб, які отримали перше щеплення цією ж вакциною.

Проводитись вакцинація буде у визначений термін, тобто на 12 тиждень після першої введеної дози. Людям, яким потрібна друга доза цієї вакцини, зателефонують та запросять до пункту щеплення.

Читайте також: Операція «Вакцинація»

Нагадаємо, вакцина «AstraZeneca» — це векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською біофармацевтичною компанією «AstraZeneca».

«Oxford/AstraZeneca» отримала схвалення для екстреного використання у Великій Британії, Індії та ЄС. Ефективність — 81,3% після двох стандартних доз, введених з інтервалом 12 тижнів або довше.

Схожі новини