Передплата 2024 «Добрий господар»

У Польщі запровадили лотерею для вакцинованих: роздають цінні призи

  • 26.05.2021, 10:45
  • 531

На лотерею уряд виділить 140 млн злотих, передбачених на місцеве самоврядування

Фото умовне
Фото умовне

Влада Польщі оголосила про запуск лотереї в межах Національної програми вакцинації для збільшення темпів імунізації населення.

Відповідне оголошення у вівторок, 25 травня, зробив голова канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхал Дворчік, інформує TVN24.

Лотерею організовуватиме Totalizator Sportowy. Вона розпочнеться 1 липня і передбачає виграш грошових призів і гібридних автомобілів. Утім про те, як саме виглядатиме і відбуватиметься лотерея, стане відомо через два тижні.

Які ж призи можна буде виграти за вакцинацію від коронавірусу в Польщі?

За словами Дворчика, кожний 2-тисячний вакцинований отримає 500 злотих (140 доларів), це гарантований приз. Крім того, у кожного учасника лотереї буде чотири шанси на виграш:

щотижня будуть розігруватися призи в розмірі 50 тис. злотих (14 тис. доларів), а також різні матеріальні призи (електроскутери, пальне або страхові ваучери);

щомісяця будуть розігруватися два призи в розмірі 100 тис. злотих (28 тис. доларів) а також гібридний автомобіль;

в останніх двох розіграшах — два рази по мільйону злотих (280 тис. доларів) і гібридний автомобіль.

Як пояснив Дворчік, люди, які вже зробили щеплення, також зможуть взяти участь у лотереї програми вакцинації.

«Ми вважаємо, наслідуючи приклад інших країн, наприклад США, така лотерея позитивно вплине на інтерес до програми вакцинації. На всі ці заходи ми витратимо 140 млн злотих, в першу чергу за рахунок коштів самоврядувань. Це великі гроші. Але це гроші, які покликані допомогти нам впоратися з пандемією якомога швидше, якомога швидше провести вакцинацію більшої частини населення, тому що це єдиний спосіб перемогти коронавірус», — сказав він.

Зазначимо, що Польща дозволила вакцинуватися від коронавірусу всім іноземцям. Крім того, українські заробітчани з 8 червня зможуть щепитися від коронавірусу безпосередньо на польському кордоні.

Читайте також: ЄС планує до жовтня отримати понад мільярд доз вакцини

Схожі новини