Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США відмовились запроваджувати санкції проти "Потоку-2". У Сенаті вважають це "подарунком Путіну"

  • 20.05.2021, 11:05
  • 491

США оголосили про відмову від запровадження санкцій проти оператора газогону "Північний потік-2" – компанії Nord Stream 2 AG та її виконавчого директора – Маттіаса Варніґа

Про це в листі Конгресу повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Блінкен заявив, що рішення скасувати санкції продиктоване «національними інтересами» Сполучених Штатів Америки.

Блінкен додав, що США все одно протидіятимуть завершенню «ПП-2», який послаблює європейську енергетичну безпеку, а також безпеку України та країн східного флангу НАТО і ЄС.

«Наша позиція проти газогону Nord Stream 2 залишається непохитною. Хоча ми не завжди погоджуємося, наші союзи залишаються тривкими, а позиція відповідає прагненню зміцнювати трансатлантичні відносини заради національної безпеки», — заявив державний секретар США.

Читайте також: Польща ввела санкції проти суден, які будують «Північний потік-2»

У заяві комітету Сенату США з міжнародних справ вказується, що рішення США щодо «Північного потоку — 2» є «подарунком Путіну».

«Рішення адміністрації скасувати санкції, введені проти компанії „Північного потоку — 2“ AG і її генерального директора Маттіаса Варніга, посилаючись на національні інтереси США, є помилковим. Адміністрація, схоже, вважає, що якимось чином це відповідає інтересам Сполучених Штатів — дозволити завершення цього російського проєкту зловмисного впливу», — заявив старший член комітету сенатор Джим Ріш.

Заразом уточнюється, що адміністрація віддає пріоритет німецьким і російським інтересам, а не інтересам союзників в Центральній, Східній і Північній Європі.

Очільник МЗС Німеччини Гайко Маас назвав оголошення Держдепартаменту «конструктивним».

Схожі новини