Передплата 2024 «Добра кухня»

Слідчі ДБР обшукали будинок Тупицького

  • 13.05.2021, 11:55
  • 642

Державне бюро розслідувань (ДБР) прийшло з обшуком в будинок судді Конституційного суду Олександра Тупицького

Про це пише ZN.ua з посиланням на власні джерела.

Згідно з повідомленням, ДБР проводить обшук за місцем проживання Олександра Тупцького. Слідчі прийшли за адресою його проживання о 6:00 ранку 13 травня.

Зазначається, що обшук проводиться у присутності Тупицького, його дружини, двох малолітніх дітей і адвоката.

У постанові Печерського суду, яка є в розпорядженні ZN.ua йдеться, що обшук проводиться з метою виявлення відомостей про обставини кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також з метою встановлення розшукуваних осіб.

В ухвалі не наводиться зміст доказів, оскільки клопотання обмежене таємницею досудового розслідування. Судове засідання, на якому було ухвалене рішення про обшуки, проводилося в закритому режимі відповідно до КПК України.

Читайте також: Голова К С Олександр Тупицький приховує оборудки із землею в Криму, — НАЗК

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський скасував указ від 14 травня 2013 року про призначення Олександра Тупицького і Олександра Касмініна суддями Конституційного Суду України.

8 квітня стало відомо про оскарження групою народних депутатів Верховної Ради указу президента Володимира Зеленського про відсторонення глави КСУ Олександра Тупицького та звільнення судді Касмініна у Конституційному суді.

13 квітня до ОАСК надійшов позов від відсторонених указом президента Зеленського суддів КСУ Олександра Тупицького та Олександра Касмініна. Вони вимагають зобов'язати держохорону пускати себе на робоче місце.

Схожі новини