Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нейтралізувати коронавірус можна за секунду: спосіб уже відомий

  • 29.04.2021, 20:15
  • 4 620

У США вчені Техаського університету A&M виявили спосіб, який дозволяє знищувати COVID-19 за секунду і ще швидше

Фото умовне
Фото умовне

Про це повідомляє Phys.org.

Професор кафедри електротехніки та обчислювальної техніки Арум Хан разом зі своїми співробітниками зміг домогтися такого результату за допомогою високої температури.

У виданні наголошують, що застосування термообробки для нейтралізації коронавірусу демонстрували й раніше, проте в попередніх дослідженнях температура застосовувалася від однієї до 20 хвилин. «Це не є практичним рішенням, оскільки застосування тепла протягом тривалого періоду є важким і дорогим процесом», — підкреслили в Phys.org.

«Хан і його команда тепер продемонстрували, що термічна обробка менш ніж за секунду повністю нейтралізує коронавірус, забезпечуючи можливе зниження поширення COVID-19, особливо повітряно-крапельним шляхом», — наголошується в публікації.

Під час експерименту вчені пропустили через секцію трубки з нержавіючої сталі, що нагрівається, розчин, що містить коронавірус. Виявилося, якщо розчин нагріти майже до 72 градусів протягом приблизно пів секунди, титр вірусу зменшиться в 100 тис. разів, що достатньо для його нейтралізації.

Дослідники вважають, що цей метод можна використовувати за допомогою систем опалення, вентиляції та кондиціонування повітря.

Читайте також: Індія у ковідному вогні

Схожі новини