Передплата 2024 ВЗ

Коронавірус в Ізраїлі: інфікованих майже немає, але масковий режим лишається

  • 02.04.2021, 19:15
  • 644

За даними Міністерства охорони здоров'я, епідемія COVID-19 в Ізраїлі практично закінчилася. Зареєстрованих носіїв вірусу залишилося всього 6 533

Якщо зважати на те, що середній термін хвороби становить близько 10-ти днів, а приріст нових хворих незначний, можна розраховувати, що незабаром заражених не залишиться зовсім.

За даними Міністерства охорони здоров'я, в середу аналізи на COVID здали 39.677 чоловік, з них зараженими виявилися всього 489 (1,3%). Водночас смертність серед хворих людей досить висока. За минулу добу зафіксували смерть 17-х носіїв вірусу, а загалом за час епідемії померли 6220 осіб.

Наразі в країні налічується 374 тяжкохворі з COVID, із них 214 людей на межі смерті.

Читайте також: У Гібралтарі провакцинували більшість людей і скасували обмеження

Нагадаємо, перший раунд вакцинації в Ізраїлі, очевидно, завершено. Одну дозу вакцини отримали 5,25 мільйона чоловік, і ця кількість в останні дні не зростає. Вірогідно, це «стеля» тих, хто має намір зробити щеплення на цьому етапі, хоча у теорії вакцинуватися має близько шести мільйонів ізраїльтян — все населення старше 16-ти років.

Кількість тих, хто отримав другу дозу, швидко наздоганяє перший показник — зараз їх 4,8 мільйона.

Незважаючи на втішні дані і невелику кількість носіїв вірусу, влада поки не скасовує масковий режим. Як повідомлялося раніше, у Міністерстві охорони здоров'я обмірковують можливість відновити відвідування басейнів і тренажерних залів для нещеплених людей. Про скасування масочного режиму в найближчі тижні теж подейкують, але в МОЗ налаштовані проти такого кроку.

Схожі новини