Передплата 2024 ВЗ

«Греко-Нотарі» побореться за Кубок

У суботу-неділю, 27-28 березня, на любителів шахів чекає цікаве змагання – Кубок європейських шахових клубів з рапіду (онлайн)

До участі зголосилася 91 команда з 28 країн. Серед них буде й українська шахова команда «Греко-Нотарі», яку очолить львівський гросмейстер Юрій Криворучко.

Поруч із Криворучком у нашій ко­манді гратимуть Павло Ельянов, Юрій Кузубов, Володимир Баклан та Михай­ло Бродський. Не одного львівського шахіста можна зустріти у складі інших клубів, за один з французьких гратиме Василь Іванчук. У ізраїльських коман­дах я знайшов колишніх львів’ян — чем­піона України Віталія Голода, Олек­сандра Хузмана, Михайла Кленбурга. У змаганнях гратимуть і чисто жіно­чі склади, зокрема, найкращий жіно­чий клуб Європи останніх років «Мон­те-Карло». А під першим рейтингом гратиме відомий німецький клуб «Ба­ден-Баден», у складі якого немає… жодного німецького шахіста. Така собі збірна світу.

А тим часом…

Перший онлайн-чемпіонат світу ФІДЕ серед студентів у форматі бліцу приніс перемо­гу представникам Вірменсько­го університету фізичної куль­тури й спорту, Анні Сргсян та Гайку Мартиросяну. Отже, Ві­рменія залишається серед про­відних шахових держав світу, попри те, що під прапор США перейшов найкращий вірмен­ський шахіст Левон Аронян. Він нещодавно брав участь у Турнірі 16-ти, який організовує чемпі­он світу Магнус Карлсен (Норве­гія), але до фіналу не пробився. А перший приз там виграв Аніш Гірі (Нідерланди), який у фіналі переміг Яна Непомнящего (РФ). Карлсен же на Турнірі 16-ти був третім.

Схожі новини