Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Щонайменше в десяти країнах світу ООН прогнозує масштабний голод через пандемію

  • 24.03.2021, 19:15
  • 517

Унаслідок пандемії COVID-19 десятки країн світу потребують термінової продовольчої допомоги

В іншому випадку їм загрожує повномасштабний голод.

Про це повідомляє ООН.

Понад 34 мільйони людей у всьому світі мають критичний дефіцит їжі. Мешканці Ємену, Південного Судану та півночі Нігерії вже опинилися на порозі голодної смерті.

«Масштаби страждань людей викликають велике занепокоєння. Наш спільний обов’язок — вжити заходів, щоб врятувати життя, захистити джерела доходу населення і запобігти подальшому погіршенню ситуації», — зазначає гендиректор продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Цюй Дун’юй.

Голова Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) Девід Біслі заявив, що для запобігання голоду, необхідно в терміновому порядку зупинити бойові дії, забезпечити гуманітарний доступ до найбільш вразливих верств населення, а також зібрати закладені в цьому році на боротьбу з голодом 5,5 млрд доларів.

Крім того, у ФАО зазначають, що ситуація розвивається діаметрально протилежно. В Афганістані, Центральноафриканській Республіці, Ефіопії, на півночі Нігерії, в Сомалі і Південному Судані загострюються конфлікти, а пандемія і її обмеження ускладнюють життя цивільного населення по всьому світу. У Ємені, Лівані та інших країнах Близького Сходу знецінюється валюта і зростає інфляція.

Орім того, в найближчі місяці очікуються нові погодні катаклізми, зокрема, пов’язані з кліматичним феноменом Ла-Нінья. Це може призвести до погіршення ситуації з продовольством в Афганістані, Мадагаскарі та країнах Африканського рогу.

Навали пустельної сарани загрожують державам східної частини африканського континенту — в кількох районах Анголи, Ботсвани, Намібії, Замбії і Зімбабве комахи можуть знищити весь урожай.

Читайте також: Смертність від короновірусу на 30% перевищує осінні показники

Схожі новини