Передплата 2024 «Добрий господар»

Заступника голови Офісу президента Татарова САП просить взяти під варту

  • 22.12.2020, 17:50
  • 636

Заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову вручили клопотання про обрання для нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю застави у 10 млн грн

Про це розповіли у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, пише Громадське.

«З врахуванням матеріалів (справи — ред.) ми дійшли висновку, що таке клопотання цілком підлягає під питання спрямування до суду. Ми його підписали, спрямували в суд», — заявив в.о. голови САП Максим Грищук.

Клопотання розглядатиме Вищий антикорупційний суд. Однак дата розгляду поки невідома.

Що цьому передувало?

18 грудня Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру Татарову за статтею про хабарництво. Сам Татаров заявив, що «доведе свою невинуватість і гідно відповість».

Слідство вважає, що Татаров, у минулому високопосадовець державної компанії «Укрбуд», може бути причетним до надання неправомірної вигоди за видання неправдивого письмового висновку судового експерта у справі щодо заволодіння 81 млн грн Національної гвардії України.

Ще 1 грудня слідчі НАБУ оголосили підозри іншим двом підозрюваним у цій справі. Третім підозрюваним мав стати Татаров, який раніше працював в «Укрбуді». Зокрема, ім'я Татарова називав директор НАБУ Артем Ситник.

Проте оголосити Татарову підозру завадили дії Офісу генерального прокурора. Увечері 1 грудня 2020 року генпрокурорка Венедіктова таємно, не поінформувавши навіть процесуальних керівників, без вивчення матеріалів кримінального провадження, за відсутності будь-яких правових підстав і всупереч вимогам КПК України змінила процесуальних керівників у цій справі.

Схожі новини