Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Терористи стягують "Гради" у заборонену зону, - штаб ООС

  • 18.12.2020, 11:15
  • 646

Офіційні представники України повідомили про "грубі порушення" з боку незаконних збройних формувань на Донбасі у так званій зоні безпеці

Про це йдеться у повідомленні на Facebook Операції об'єднаних сил (ООС). Відповідні порушення зафіксувала українська сторона Спільного центру з контролю та координації, яка стежить за виконанням мінських домовленостей.

«Представники збройних формувань РФ продовжують нехтувати своїми зобов'язаннями та грубо порушувати досягнуті домовленості щодо дотримання режиму повного та всеосяжного припинення вогню», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, за цим повідомленням, 8 грудня міні-БПЛА представників ОБСЄ зафіксував три реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град» біля населеного пункту Тернове Донецької області.

Читайте також: Росіяни вивели на передову танки та піхоту

13 грудня патрулі моніторингової місії ОБСЄ зафіксували 21 реактивну систему залпового вогню БМ-21 «Град» біля селища Хрустальний в Луганській області.

«Все озброєння розміщене з порушеннями лінії відведення», — повідомляє пресцентр ООС.

Крім того, 11 грудня міні-БПЛА ОБСЄ зафіксував радіолокаційну станцію «Дунай» поблизу населеного пункту Вербова Балка в Донецькій області.

За інформацією української сторони, ця станція призначена для ідентифікації і супроводу повітряних об'єктів. Радіус її дії — 160 км.

У зоні ризику опинилась Донецька фільтрувальна станція, яка розташована в безпосередній близькості до лінії розмежування та постачає воду до населених пунктів як на підконтрольній Україні території, так і на території сепаратистів.

Зокрема, 29 листопада біля Донецької фільтрувальної станції БПЛА місії ОБСЄ зафіксували 320-метрову траншею, що з'єднує між собою шість бетонних споруд D-подібної форми, розташованих у напрямку позицій українських військових, та 50-метрову траншею з окопом квадратної форми.

За оцінкою експертів, такі споруди призначені для облаштування вогневих позицій, а 50-метрова траншея нагадує мінометний окоп.

Схожі новини