Передплата 2024 «Добра кухня»

«Це глузування зі системи правосуддя»

Поліцейським обрали запобіжний захід — нічний домашній арешт

Трьом поліцейським, яких підозрюють у нападі у центрі Львова на ветеранів АТО Андрія Мочурада та Віктора Баранника, обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Про це журналістам повідомила одна з юристів потерпілих, яка займається цією справою, Лідія Дмитрусь.

Нагадаємо, у ніч з 15 на 16 листо­пада на проспекті Свободи жор­стоко побили двох ветеранів АТО. На них напали троє молодиків. Як зго­дом з’ясувалося, троє нападників — чин­ні працівники поліції Тернопільської, Чер­нівецької та Волинської областей. Після розголосу цієї резонансної справи у ЗМІ двох поліцейських звільнили з роботи. Щодо третього відомо, що наразі його від виконання обов’язків навіть не усуну­ли. Справу розслідує слідчий відділ ДБР у місті Львові.

Андрій Мочурад так прокоментував рішення Личаківського районного суду щодо запобіжного заходу: «Це глузуван­ня зі системи правосуддя. Суд мав зали­шити нападників у СІЗО. Є чіткі докази, що вони вчинили кримінальне правопо­рушення». За словами Мочурада, попри те, що судове засідання було відкритим, представників ЗМІ до залу суду не впус­тили, посилаючись на карантинні обме­ження.

Схожі новини