Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Масштабний витік: у Telegram продають персональні дані мільйонів українців

  • 05.10.2020, 15:35
  • 736

Кіберзлочинці виставили на продаж базу даних із 26 млн. українських водійських посвідчень та 4,7 млн. фото у форматі системи управління базами даних Cronos

Про це повідомляє «Україна кримінальна».

«Можливо, це та сама база, з операторами якої та Telegram-ботом борються правоохоронці вже кілька місяців», — йдеться в повідомленні.

Наприкінці вересня 2020 року злочинці почали продаж баз виборців для місцевих виборів. Вони обіцяють видати точні дані: область, місто, село, район, мікрорайон і певні вулиці. Також кіберзлочинці розкриють імена, дати народження, телефони й адреси.

Водночас повідомляється, що в Одеській області нібито було встановлено зловмисника, який незаконно отримав доступ до реєстрів страхових компаній, а також затримано групу осіб, які продавали бази даних банківських установ. Одну людину затримали, вісьмом повідомили про підозру.

Читайте також: Хакери поцупили конфіденційну інформацію великої української IT-компанії

Контекст. У травні 2020 року повідомлялося, що в мережу було злито базу даних із 26 млн. водійських посвідчень. 18 і 19 червня в різних регіонах України було здійснено 36 обшуків. Правоохоронці виявили велику кількість файлів, які містили персональні дані громадян України, фрагменти баз даних державних, банківських і комерційних установ.

Схожі новини