Передплата 2024 ВЗ

Єрмак назвав історію з "вагнерівцями" конспірологією

  • 19.09.2020, 12:35
  • 694

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак назвав "вигаданою" історію про спецоперацію із затриманням бойовиків ПВК "Вагнер", яку планували українські спецслужби

Про це він заявив ввечері у п'ятницю, 18 вересня 2019 року, в прямому етері програми Савіка Шустера на одному з телеканалів.

«Це детективна історія, яка вигадана від самого початку і до кінця. Взяти кілька фактів з реальності, додати художні вигадки, і вийшла масштабна історія, яка дійсно вражає», — наголосив посадовець.

Єрмак наголосив, що ця історія була б «смішною, але коли це стосується питань національної безпеки — це зовсім не смішно».

Читайте також: «Держзрада Єрмака»: журналіст описав деталі спецоперації з «вагнерівцями» і оприлюднив хронологію подій

«Мені здається, якщо коментувати це, то упродовж усієї війни, з самого її початку, розвідка та інші органи почали документувати людей, які беруть участь у війні проти України, які вбивали наших воїнів. Це триває до сьогоднішнього дня. І саме факти цього документування були злиті в ЗМІ», — вважає голова ОПУ.

Єрмак додав, що це завдало дуже серйозного удару, оскільки після інциденту їм стало набагато складніше виконувати таку роботу.

Нагадаємо, 10 вересня ексголова ВР, колишній в.о. президента України та екссекретар РНБО Олександр Турчинов на спільному з ексгенпрокурором Юрієм Луценком брифінгу «Загрози нацбезпеці» розповів подробиці зірваної спецоперації українських силових органів із притягнення до відповідальності бійців російської ПВК «Вагнера» та про те, як «цілком таємна інформація потрапила до РФ і Білорусі».

За словами Турчинова у цій справі необхідно створити незалежну від президента ТСК.

Схожі новини