Передплата 2024 «Добра кухня»

Трамп вважає вибух у Бейруті спланованою атакою

  • 05.08.2020, 10:35
  • 724

Президент США Дональд Трамп заявив, що вибух у ліванському місті Бейрут, який трапився 4 серпня, – результат атаки, а не нещасний випадок

Про це він сказав на брифінгу, присвяченому боротьбі з коронавірусом, який транслювало USA Today. За словами Трампа, він говорив про це з деякими генералами, і вони сказали йому, що столицю Лівану атакували, підірвавши «якусь бомбу».

«Виглядає, як атака, зважаючи на характер вибуху. Я зустрічався з деякими нашими генералами, і їм здається, що це атака, а не якийсь вибух на фабриці. Це була бомба. Це схоже на жахливу атаку», — сказав Трамп.

Зазначимо, що попередньою причиною надзвичайної ситуації в столиці Лівії є вибух 2700 тонн селітри під час зварювальних робіт у портовому складі.

Також глава Білого дому підтвердив готовність США допомогти ліванському народу.

«Сполучені Штати готові допомогти Лівану. У нас дуже хороші відносини з цим народом. Ми будемо там, щоб допомогти», — сказав Трамп.

Читайте також: Трамп грозить Китаю санкціями

Нагадаємо, увечері 4 серпня в столиці Лівану Бейруті прогриміли потужні вибухи в районі міського порту. Загинули щонайменше 78 осіб, чотири тисячі постраждали.

Схожі новини