Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Російські окупанти перебувають у повній боєготовності: розвідка б'є на сполох

  • 26.05.2020, 19:35
  • 1 957

Керівництво російських окупаційних адміністрацій за вказівкою кураторів із РФ продовжує заходи, спрямовані на штучне формування загрози ескалації бойових дій Україною

Як повідомляється на сайті Міноборони України, Головне управління розвідки дізналося, що з 20 травня за «розпорядженнями» ватажків квазіутворень з’єднання та частини 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК перебувають у бойовій готовності «Повна».

Що стосується підрозділів інших військових формувань противника, то вони переведені на посилений режим несення служби.

«У рамках зазначеного противником проведено такі заходи: особовий склад викликано з відпусток; посилено передові підрозділи, зокрема чергові артилерійські підрозділи виведені на позиції. Резерви з’єднань і частин виведені на полігони, отримують додатковий боєкомплект та пальне», — сказано у зведенні українських захисників.

«Крім того, військові комісаріати здійснюють оповіщення приписного складу щодо їх прибуття у пункти збору, а у військових частинах російських окупаційних військ розгорнуто пункти прийому особового складу», — додали розвідники.

Нагадаємо, 20 травня ватажок терористів «ЛНР» Леонід Пасічник привів окупаційні війська в повну бойову готовність і нахабно пригрозив Україні відсунути лінію фронту.

Пізніше таку ж заяву зробив ватажок «ДНР» Денис Пушилін. Причиною окупанти назвали нібито «агресивну поведінку Києва».

Одразу після нахабних погроз бойовиків президент України Володимир Зеленський заявив про скликання термінової зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Зі свого боку перший заступник голови делегації України у Контактній групі Олексій Резніков зазначив, що терористи звинуватили українських військовослужбовців в обстрілі об'єктів енергетичної інфраструктури на окупованій частині Луганської області, проте ця інформація не відповідає дійсності.

Схожі новини