Передплата 2024 «Добра кухня»

"Значний спад надходжень доходів очікуємо з травня", - міський голова Червонограда

Шахтарське місто не раніше, ніж через чотири місяці, вийде на рівень, що був до карантину.

Голова міської ради Червонограда Андрій Залівський, відповідаючи на запитання кореспондента «Високого Замку» про шкоду, завдану міській господарці карантинними заходами, відповів, що шахтарська столиця особливо відчуває спад надходжень до скарбниці.

«Фактичні надходження доходів за березень — 26,9 млн.грн., у квітні — 25,8 млн.грн. (в останній день квітня надійшло 5,5 млн. грн. від вугільних підприємств, шахтарям виплачено 90% за березень, 10% лютого). Спостерігається спад надходжень у квітні 2020 року порівняно з квітнем 2019 року — на 1,8 млн.грн.

Виконання планових показників по доходах загального фонду без врахування офіційних трансфертів за січень-квітень становить 93%. Недоодержано 7,9 млн. грн".

Однак, за прогнозами Андрія Залівського, особливо відчутним буде удар карантинних заборон та обмежень у травні. «Не нараховується та не сплачується за березень 2020 року плата за землю та податок на нерухоме майно. Очікувані втрати за місяць плати за землю становлять 1,8 млн.грн., податку на нерухоме майно — 700 тис. грн».

Червоноград, за словами міського голови, виходитиме з карантину, як це передбачено постановою Кабміну. «Не раніше, ніж через чотири місяці вийдемо на рівень, що був до карантину», — підсумував Андрій Залівський.

Докладніше про те, як міста Львівщини переживають карантин, читайте у тижневику «Високого Замку», який вийде у четвер, 7 травня.

Схожі новини