Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Село в облозі коронавірусу

У Тинному Сарненського району на Рівненщині коронавірус. забрав на той світ уже чотирьох жінок, тут чимало інфікованих

Перша жертва COVID-19 померла 25 березня. Та поки їй діагностували коронавірус, родичі встигли поховати жінку з усіма почестями. Коли людям повідомили результати досліджень, багато хто за голову схопився, бо ж контактував з померлою чи її рідними.

Невдовзі коронавірус підтвердили у восьми жителів Тинного. Дві жінки, що мали близько 60 років, померли майже відразу після виявлення хвороби. А кілька днів тому віддала Богу душу дочка однієї з них, яка зовсім недавно стала мамою…

Населення Тинного — близько 5 тисяч жителів. Чимало родин багатодітні, а голови сімейств — заробітчани. Але хто в село привіз «китайську» біду, не беруться з’ясовувати. Головне, кажуть, її побороти.

На усіх в’їздах-виїздах із Тинного стоять серйозні карантинні пости. Тут чергують поліція і рятувальники. У село пропускають лише спецтранспорт — швидкі, пожежні і авто поліції. Усю техніку піддають ретельній санітарній обробці. А від приватних візитів людей відраджують. Бо хто в’їхав у Тинне, не залишить його до закінчення карантинних заходів. Виїхати може хіба за гострої потреби, наприклад, у лікарню.

Запитую у старости села Олександра Трохимця, чи не відчувають люди нестачі продуктів харчування, ліків у зв’язку з такими обмеженнями?

— З постачанням у нас немає проблем зовсім, — запевняє Олександр Петрович. — Є і продукти, і ліки, й усі необхідні матеріали. Їх підвозять до карантинних постів, а далі люди перевантажують у місцевий транспорт. Село живе.

Староста каже, що такі суворі заходи дають ефект — стрімкого поширення хвороби нема, а кілька жінок з Тинного, яким одним з перших було встановлено діагноз COVID-19, за час карантину вже вилікувалися! І це підтверджено лабораторно. Не лукавить: після трьох похоронів сподівалися, що сумна черга нещасть, пов’язаних з коронавірусом, припиниться. Однак повідомлення про нову смерть неабияк стрепенуло село. Тож суворі карантинні заходи ніхто послаблювати й не думає.

Схожі новини