Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Депутати Львівської міськради вимагають від СБУ негайно розслідувати, хто продав в Іспанію захисні маски

  • 22.03.2020, 12:28
  • 620

Депутати фракції «Європейська Солідарність» у Львівській міській раді вимагають від голови СБУ Баканова негайно розслідувати, хто саме продав захисні маски до Іспанії в той час, коли українцям самим вони були життєво необхідні

Про це написав голова фракції «Європейська Солідарність» у Львівській міськраді Петро Адамик на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Як би ви поставились до людини, яка під час пожежі продала ваші вогнегасники сусідам, бачачи, що вже й ваш будинок палає? Ви назвали б таку людину обдарованим бізнесменом чи злочинцем?

Про що я? про медичні маски: Не можете знайти маску в аптеці? Нарешті стало зрозуміло чому. Вони за кордоном!" - написав Адамик.

Він нагадав, що на початку епідемії коронавірусу, у час, коли в Нові Санжари евакуювали українців з Уханю, Україна продала маски в Іспанію.

«Водночас ми із жахом спостерігали за блискавичним поширенням вірусу в Китаї, ми бачили сотні та тисячі жертв епідемії. Ми розуміли, що рано чи пізно і Україна безпосередньо стикнеться з потребою захищати своїх громадян. Заразом хтось — (я переконаний, що суспільство мусить знати прізвища цих „ділків“) вирішив нажитись на спільній біді», — додав він.

За словами депутата, сьогодні кожен ставить собі запитання: невже припустимо заробляти на здоров’ї?

«Зі звернень президента — начебто ні. Проте дійсність показує протилежне! Шановний пане Баканов, настав час відповідей, суспільство потребує пояснень».

Адамик зауважив, що мають нести кримінальну відповідальність як горе-бізнесмени, так і чиновники, які дозволили вивезення життєво необхідних засобів захисту напередодні епідемії і поставили під загрозу життя сотень тисяч своїх співгромадян.

Читайте також: З України знову вивезли маски. Цього разу в Іспанію