Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Очільник правління "Укренерго" йде у відставку

  • 26.02.2020, 10:33
  • 489

Голова правління "Укренерго" заявив, що з середи, 26 лютого, йде у відставку.

Компанією він керував понад чотири роки. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає Obozrevatel.

Він сказав, що за цей час «Укренерго» досягла великих успіхів. При цьому пояснив, що звільнився через те, що не поділяє поточну «політику в галузі, а особливо політизацію чисто економічних процесів на ринку електроенергетики».

«Органом управління Укренерго після анбандлінгу є Міністерство фінансів. Проте політику в галузі має робити Міністерство енергетики. …

Нажаль, впродовж тривалого часу робота «Укренерго» блокується діями або бездіяльністю цієї установи, аж до того, що ми змушені були захищати інтереси компанії в судовому порядку", — заявив Ковальчук.

Серед інших претензій він назвав безпідставне відтермінування на невизначений строк сертифікації «Укренерго» як незалежного оператора за європейськими стандартами, «бо необхідні зміни в законодавство так і не були ініційовані профільним Міністерством, незважаючи на численні звернення».

Також на думку Ковальчука рішення у сфері підтримки виробників з відновлюваних джерел та щодо виконання спеціальних обов’язків по забезпеченню гарантованих цін для населення (ПСО) систематично викривлюють ринок електроенергії. Все це створює загрози для стабільної роботи енергосистеми та відлякує закордонних інвесторів.

«Таким чином, особисто я не розділяю поточну політику в галузі, а особливо політизацію суто економічних процесів на ринку електроенергетики. Я завжди був і залишаюся прихильником ліберальних економічних законів, сильної держави та верховенства права. Блокування діяльності стратегічних підприємств, порушення букви та духу міжнародних зобов’язань, бездіяльність, популізм і адміністративний тиск я зневажаю та вважаю для себе неприйнятним працювати в подібних умовах», — підсумував Ковальчук.

Схожі новини