Передплата 2024 «Добра кухня»

“Через ажіотаж навколо назви групи організатори скасували концерт  “Faktor-2”. Вони побоялися приїжджати до Львова” (документ)

Директор нічного клубу “Малевич” Юліан  Фінюк  прокоментував   скандал, що вибухнув навколо організації концерту

Навколо організації концерту гурту «Фактор-2», який було заплановано на березень у львівському нічному клубі «Малевич» вибухнув скандал. За словами пильних львів’ян, які побачили на сайті клубу оголошення про продаж квитків на виступ у нічному клубі «російських музикантів, які незаконно відвідували окупований Крим». І у соцмережах аж зарясніло листами-обуреннями на адресу керівництва нічного клубу «Малевич».

Не забарився з відповіддю клуб, який відхрестився від організації концерту і у спеціальній заяві наголосив, що не є організатором концерту цієї групи. Мовляв, клуб лише надає приміщення в оренду, а організатором концерту є німецька Букінг Агенція Malina Booking. У заяві пояснили, що існує дві групи з однаковою назвою. Одна «Фактор-2», яка справді є російською і яка гастролювала на тимчасово окупованих територіях. А є інша — «Faktor-2» (назва латинкою.Г.Я.), яка не в’їжджала незаконно на територію анексованого Криму.

Щоб розібратися у ситуації, журналіст «ВЗ» запитала у директора нічного клубу «Малевич» Юліана Фінюка, чи правда, що керівництво надає приміщення клубу в оренду російським групам?

— Ми не даємо приміщення російським групам, — сказав журналістові «ВЗ» пан Юліан. — І «Faktor-2» не є російським гуртом. Організатори концерту надали нам листа, де було роз’яснено, що група «Faktor-2» — уродженці Казахстану, які нині живуть у Німеччині і є громадянами цієї країни. Вони не мають жодного стосунку до тієї групи, яка зараз гастролює у Росії і незаконно перетинала кордон у Криму. Але через ажіотаж навколо назви групи і майбутнього концерту організатори скасували концерт групи «Faktor-2». Вони побоялися приїжджати до Львова.

Юліан Фінюк надав журналістові «ВЗ» офіційного листа від Агенції Malina Booking, у якому йдеться про те, що «Faktor-2» був заснований 2000 року Володимиром Панченком та Іллею Подстрєловим, який у 2012 році покинув гурт. На його місце прийшов брат Володимира — Денис Панченко. Брати Панченки народилися у Казахстані, у дитинстві переїхали до Німеччини та мають німецьке громадянство. На тимчасово окупованій території ніколи не виступали, у РФ не виступали з 2014 року.

Ілля Подстрєлов після паузи вирішив повернутися до концертної діяльності та почав гастролювати під назвою «Фактор-2», хоча оригінальна назва гурту «Faktor-2», яка захищена у Німеччині на ім’я Володимира Панченка. Колишні засновники не стежать один за одним, Володимир гастролює країнами Європи, а Ілля — у РФ.

Організатори додали, що агенція Malina Booking «принципово не працює з Росією».

Схожі новини