Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Офісі генпрокурора розповіли, скільки українських військових загинуло на Донбасі минулого року

  • 17.01.2020, 18:58
  • 458

Упродовж минулого року, а також у січні нинішнього на Донбасі загинули 132 українські військовослужбовці через постійні атаки з боку незаконних збройних формувань.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

На території Донецької області загинув 101 військовослужбовець, у Луганській області — 31.

«Офіс Генерального прокурора контролює хід розслідування та судового розгляду за кожним фактом загибелі військовослужбовців в зоні проведення ООС від обстрілів незаконних збройних формувань «ДНР» та «ЛНР», йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що 716 українських бійців отримали тяжкі поранення. На території Донеччини зафіксовано 519 випадків, а на території Луганщини — 197.

У повідомленні також зазначається, що слідчі Нацполіції розпочали досудове розслідування кримінального провадження за фактом обстрілу бойовиками «ДНР» 15 січня 2020 року промислової зони Авдіївки, внаслідок чого загинув військовослужбовець ЗСУ. Також зареєстрована кримінальна справа щодо снайперського обстрілу з напрямку окупованого села Калинове, внаслідок якого 16 січня загинув військовий.

Як повідомлялося, від 2014 року і донині в результаті війни на сході України було вбито понад 3 330 мирних жителів. Поранення отримали до 9 тисяч людей, повідомило Управління Організації Об'єднаних Націй з координації гуманітарних питань в Україні. Крім того, 1,3 млн жителів регіону стали внутрішніми переселенцями, 3,5 млн людей потребують допомоги.

Схожі новини