Передплата 2024 «Добрий господар»

"Польща була жертвою, а не винуватцем Другої світової", - у Європарламенті відповіли Путіну

  • 16.01.2020, 11:34
  • 590

У Європарламенті відбулася дискусія на тему російських історичних маніпуляцій про відповідальність Польщі за початок Другої світової війни. Більшість євродепутатів вважають неправильним зображати жертв, зокрема Польщу, як злочинців.

В обговоренні взяли участь понад півсотні парламентарів, повідомляє RMF24, передає 24 канал

«Не всі говорили в один голос, але більшість вказувала на російську відповідальність за провокування війни шляхом укладення пакту Молотова-Ріббентропа», — йдеться в повідомленні.

Солідарність з Польщею висловила заступниця голови Єврокомісії Вєра Юрова.

«Європейська комісія повністю відкидає будь-які неправдиві твердження, які намагаються спотворити історію Другої світової війни, або зображати жертви, такі, як Польща, як злочинців», — зазначила вона. За її словами, таке спотворення історичних фактів створює загрози для демократичного суспільства.

Юрову підтримала і євродепутатка Сандра Калніете з Європейської народної партії. «Радянський Союз несе відповідальність за початок Другої світової війни», — підкреслила вона.

Проти висловлювань Путіна виступив і німецький євродепутат Рейнхард Бютікофер. «Цей тип перетворення, перекидання історичної провини може стати першим кроком до ідентифікації цілей для агресії. ЄС повинен бути насторожі», — заявив він.

24 грудня на розширеній колегії Міноборони Р Ф президент країни Володимир Путін назвав посла Польщі в нацистській Німеччині Юзефа Липського «антисемітською свинею» та «поганню», а також звинуватив його у перемовинах з Гітлером та погодженням із його антисемітськими поглядами.

Схожі новини