Передплата 2024 «Добра кухня»

У яку установу етапували Зайцеву: адвокат вказала на скандальний нюанс

  • 05.09.2019, 09:13
  • 1 060

Олена Зайцева, засуджена до 10 років позбавлення волі після ДТП на вулиці Сумській в Харкові, має відбувати покарання в колонії, а не виправній установі

Про це повідомила адвокат потерпілих Лариса Матвєєва на своїй сторінці у Facebook, інформує OBOZREVATEL .Вона підкреслила, що у виправні установи відправляють за інші злочини.

«Визначення виду колонії та порядок направлення для відбування покарання осіб, засуджених до позбавлення волі на певний строк регулюється відповідним положенням, затвердженим Наказом Мін'юсту України № 680/5 від 27.02.2017 р. Згідно з п. 11 р. 2 цього положення, в установах відкритого типу (виправний центр) відбувають покарання особи, засуджені до обмеження волі (це ст. 61 КК України). Нагадаю ще раз — Зайцева позбавлена волі (це ст. 63 КК України)», — підкреслила Матвєєва.

Вона додала, що між обмеженням і позбавленням волі — величезна різниця.

«Під час визначення міста, де буде „сидіти“ Зайцева, повинні врахувати, що вона дівчина, засуджена вперше за злочин, який вважається вчиненим з необережності, але засуджена саме до позбавлення волі (тобто ізоляції) на 10 років за тяжкий злочин», — підсумувала адвокат.

Матвєєва направила СІЗО адвокатський запит, чи дійсно Зайцева перебуває в Покровському виправному центрі № 79, а Дронов у колонії № 29.

«У разі підтвердження інформації будемо з'ясовувати, за якими критеріями і хто саме вибирав для Зайцевої саме цю установу відбування покарання», — сказала адвокат.

Схожі новини