Передплата 2024 «Добрий господар»

На Волині за ремонт доріг селяни взялися самі

Не дочекавшись планового ремонту вулиці Колгоспної, мешканці села Козлів Локачинського району взялися за справу власноруч.

Скинулися 41 тисячу гривень — й підлатали її до невпізнанності. Тепер діти не в чоботях по багнюці шльопають, а гуляють у черевичках та сандаликах й катаються на велосипедах.

Ця вулиця з’явилася в Козлові у 80-х роках минулого століття. Має протяжність кількасот метрів, налічує 16 будинків. Колгосп обіцяв зробити там асфальтоване дорожнє покриття, та невдовзі він занепав — і лишилися людські хати обабіч багнюки. Тільки дощ — сюдою ні трактором, ні возом не вибратися. Не їздила на Колгоспну «швидка», не підвозила машина дрова, не доходила у «потоп» і поштарка. А взимку взагалі людям була біда, бо снігу з полів так намітало, що ворота у ньому «тонули».

Врешті терпець селянам увірвався, й вони стали думати-гадати, як би самим покласти на вулиці асфальт. Бо зверталися з проханням у сільраду — й знову почули у відповідь, що коштів нема. Стали рахувати, по скільки ж то треба скинутися. А мали придбати щебінь, відсів, сухий асфальт… Вийшла 41 тисяча — понад 120 тонн матеріалу. І люди гроші здали. А що потом в праці вкривалися біля своєї вулиці самі, то на оплаті роботи професійних дорожників добряче зекономили.

Побачивши, яка вийшла на Колгоспній краса, задумалися над ремонтом своїх вулиць сусіди.

Схожі новини