Передплата 2024 ВЗ

Нас не питали: Медведчук каже, що має «мирний план» для Донбасу

Бойовики на окупованих територіях Донеччини та Луганщини згодні з «планом» кума Путіна щодо «встановлення миру».

Віктор Медведчук каже, що бойовики на окупованих територіях Донеччини та Луганщини згодні з його «планом» щодо «встановлення миру».

Про це кум президента Росії Володимира Путіна і голова політради «Опозиційної платформи — За Життя» сказав в ефірі підконтрольного йому телеканалу «112 Україна».

Раніше політик говорив, що один із головних пунктів його «плану» полягає в автономії Донбасу у складі України.

Відповідаючи на питання, чи зможе Україна самотужки відновити економіку на окупованих територіях після їх повернення Медведчук сказав, що «самостійно Україна не впорається, але в цьому немає необхідності».

Водночас кум Путіна зазначив, що «план-концепці», який розробила його політсила, передбачає, зокрема, вільну економічну зону на нині непідконтрольних територіях та інші «питання, пов'язані з фінансовою, економічною та бізнес-діяльністю».

На цей «план-концепцію», за словами Медведчука, вже «дали попередню згоду Донецьк, Луганськ і Москва».

Політик також вважає, що економічне відновлення Донеччини та Луганщини «буде поєднуватися» з міжнародною європейською та російською допомогою.

«Я впевнений, що якщо ми реалізуємо можливості миру на Донбасі і припинимо бойові дії… то, безумовно, ми зможемо через кілька років вийти з ситуації кризи на цих територіях», — сказав Медведчук.

Схожі новини