Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Космічний корабель Crew Dragon успішно відстикувався від МКС

  • 08.03.2019, 14:02
  • 614

Пілотований космічний корабель компанії SpaceX Crew Dragon успішно відстикувався від Міжнародної космічної станції та прямує до Землі.

Про це повідомляють на своїх сторінках у Twitter NASA та SpaceX, передає ТСН.

«Виїзд підтверджений! О 2:32 за східним часом космічний корабель SpaceX Crew Dragon відстикувався від космічної станції. Космічний корабель повільно йде від нашої орбітальної лабораторії на орбітальну траєкторію, яка безпечно поверне його і його вантаж на Землю», — йдеться у повідомленні NASA.

Очікується, що космічний корабель приземлиться на Землю через шість годин. Приземлення буде здійснене в Атлантичному океані.

Як відомо, компанія SpaceX Ілона Маска 2 березня о 9:49 (за київським часом) вперше в історії запустила приватний пілотований корабель Crew Dragon до Міжнародної космічної станції.

Crew Dragon — один з двох пілотованих кораблів, створених в рамках програми NASA зі стимулювання розробки космічних кораблів приватними компаніями Commercial Crew Program. Він має доставити вантаж на МКС та повернутися на землю 8 березня.

Місія DM-1 — перший випробувальний політ корабля. На його борту замість астронавтів помістили нашпигованого датчиками манекена Ріплі (названий на честь героїні фільму «Чужий» Елен Ріплі). Якщо ж випробування закінчаться вдало, NASA спробує використати Dragon у своїй місії вже цього липня. Наразі ж вeсь ринок доставки екіпажів займає Росія зі своїми кораблями «Союз».

Схожі новини