Передплата 2024 «Добрий господар»

Катували електричним струмом: Денісова просить Раду Європи розслідували тортури над політв’язнем Дудкою

  • 12.10.2018, 12:15
  • 592

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до Європейського комітету з питань запобігання катуванням, який входить до складу Ради Європи, розслідувати тортури, застосовані російськими силовиками проти українського громадянина Володимира Дудки.

Про це Денісова повідомила в четвер, 11 жовтня, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Днями зустрічалася з рідними політв’язня Володимира Дудки. Вони розповіли мені про значне погіршення його здоров’я. З болем сприйняла інформацію про катування Володимира співробітниками правоохоронних органів РФ. В XXI столітті — дикість навіть чути про це, але така практика досі існує», — визнає Уповноважена Верховної Ради з прав людини.

За її словами, російські силовики «вибили» з Володимира свідчення про визнання вини катуванням електричним струмом та погрозами вбивства.

«І ніхто досі не покараний за це, більше того, ніхто навіть і не розслідує цей злочин. Ситуація потребує термінового втручання міжнародних органів. Сьогодні я звернулася до Голови Європейського комітету з питань запобігання катуванням Йенса Модвіга. Я попросила його забезпечити розслідування та покарання винних у злочині, який було вчинено щодо Володимира Дудки», — поінформувала Денісова.

Вона також додала: наполягає на проведенні незалежного медичного обстеження Володимира.

Схожі новини