Передплата 2024 «Добрий господар»

Партію наркотиків із символікою «Єдиної Росії» оцінили у 100 мільйонів євро

  • 26.08.2018, 09:57
  • 614

У Бельгії знайшли наркотики, загорнуті в пакунки з логотипом найбільшої російської політичної сили «Єдина Росія».

Вантаж виявили в порту міста Гент, йдеться в сюжеті ТСН.

«Загалом, ми знайшли 1903 пакети, у кожному близько кілограма кокаїну. Тобто, тут знайдено майже дві тонни кокаїну — найбільший вантаж, який ми знаходили в Генті», — розповів представник поліції Патрік Віллокс. Контейнери, де було сховано наркотик, прибули з Бразилії. «Щодо вартості вантажу — на чорному ринку вона становить близько ста мільйонів євро», — заявив Віллокс.

Чи означає логотип «Єдиної Росії», що до обігу наркотиків причетна Москва, у бельгійській поліції не кажуть, але припускають, що малюнок може вказувати на тип зілля чи його виробника. Правоохоронці вже розпочали масштабне розслідування, щоби з'ясувати, хто ж стоїть за кокаїновим рейсом.

Росія вже потрапляла в наркотичний скандал у тій-таки Південній Америці. На кадрах, знятих цього тижня, видно, як у присутності міністра безпеки Аргентини та російського посла поліція спалює 400 кілограмів кокаїну, котрий знайшли в школі при російському посольстві два роки тому. Наркотики було запаковано у 12 валіз, які мали доправити адресату. Аргентинська поліція замінила кокаїн на борошно і обладнала валізи сигналами GPS. Виявилося, що багаж прибув до Москви — мало того, везли кокаїн літаком спецзагону «Росія», який перевозить перших осіб держави.

Свою причетність до нарко-скандалу Москва заперечила, а інформацію, що валізи із зіллям везли дипломатичним літаком, назвала брехнею. Кокаїн у притаманній собі манері Росія приписала звільненому технічному працівнику амбасади. Однак аргентинську поліцію ці пояснення не вдовольнили — у відкритому нею кримінальному провадженні проходять шестеро людей, серед яких і працівники російської дипмісії.

Схожі новини