Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На «Куховарні RadoFest» у Радехові фестивалили два дні

  • 01.08.2018, 19:58
  • 1 060

Відчути смак колоритної галицької кухні, скуштувати страви за автентичними рецептами господинь на «Куховарні RadoFest» запрошували організаторка фестивалю Юлія Кулич та гурт Joryj Kłoc.

Були і фото-зони в українському стилі, і музичний супровід від «Троїстих музик», і дегустації «страви року», і ярмарок смаколиків.

На цьогорічний фестиваль до Радехова прибули делегації з повітів Ниса і Стальова Воля сусідньої Польщі, з Іванівського району Брестської області Білорусі. Уперше на свято приїхали гості з Луганщини — з Кремінського району, з яким товаришує Радехівщина.

«Родзинкою» свята стали майстер-класи з приготування унікальних автентичних страв від українських господинь та шеф-кухаря. Як зазначила організаторка свята Юлія Кулич, основна мета — показати красу нашої української кухні, яку, на жаль, починають забувати. А наші наші діти взагалі її не знають і надають перевагу гамбургерам та піці…

Майстриня Наталя проводила майстер класи з цукру-пудри — виготовляла солодкі фігурки на втіху дітям, робила троянди, морозиво ріжок…

На гастрономічно-туристичній локації «Гонорові господині» села Радехівщини одне перед одним демонстрували святкування Обжинок в українському стилі. Господині охоче ділилися з гостями фестивалю рецептами приготування автентичних українських страв. Господині з Немилова наготували пампухів, палюшок, вареників, волока, чебуреків, узвару… Палюшки, до речі, були торік фірмовою стравою фестивалю. Яких тільки палюшок не приготували тоді для своїх гостей господині Радехівщини!

А цьогоріч головною стравою була на фестивалі затерта або засипана капуста, якій щонайменше 300 років. Ще однією стравою був волок, який готують із лободи, а у сучасній манері його можна виконати зі шпинату або гички молодих буряків.

Схожі новини