Передплата 2024 «Добра кухня»

Дональд Трамп таки визнав, що Кремль втручався у вибори 2016 року в США.

  • 18.07.2018, 10:03
  • 583

На зустрічі з журналістами американський президент заявив, що в Гельсінкі він «обмовився».

Президент США Дональд Трамп спробував виправити сенс і значення деяких своїх висловлювань на спільній з Володимиром Путіним прес-конференції в Гельсінкі в понеділок 16 липня. Трампа тоді запитали: вірить він власним спецслужбам чи російському президенту щодо тверджень про російське втручання в американські вибори? «Президент Путін каже, що це була не Росія. Я не бачу, з якого дива це могла бути вона», — відповів президент США.

Ці слова викликали різку критику багатьох американських політиків і журналістів, в тому числі його союзників-республіканців. Главу Білого дому звинуватили ледь не в державній зраді.

17 липня американський президент вирішив зібрати журналістів у Білому домі для того, щоб, читаючи написаний на папері текст, переконати присутніх, що довіряє американським спецслужбам більше, ніж російському президенту. «Я приймаю висновки розвідувального співтовариства, що було втручання. І не було жодної змови», — заявив Трамп.

Глава Білого дому сказав журналістам, що в Гельсінкі неточно висловився і що насправді він мав на увазі, що немає жодних причин вважати, що Москва не втручалася. «Я сказав „могла бути“ замість „не могла бути“. Фраза мала звучати так: „Я не бачу, з якого дива це не могла бути Росія“», — заявив Трамп, чиї слова цитує видання The New York Times. За твердженням Трампа, непорозуміння виникло з «невдалої спроби використати подвійний негатив».

Американський президент підкреслив, що він повністю довіряє американським розвідувальним службам. Він обіцяв вжити заходів з метою убезпечити майбутні вибори від схожого втручання. Однак Трамп повторив, що «дипломатія і підтримання контактів з Росією — це краще за ворожість і конфлікти».

Схожі новини