Передплата 2024 «Добрий господар»

«Жива історія»: у Львові презентували першу в Україні книгу про оборону Луганського аеропорту

  • 30.06.2018, 19:40
  • 750

Сьогодні, 30 червня, в Міському палаці культури ім. Гната Хоткевича презентували книгу спогадів учасників та очевидців оборони Луганського аеропорту під назвою «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту».

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Документальна хроніка створена на громадських засадах, і є результатом першої в Україні спроби зібрати та проаналізувати свідчення безпосередніх учасників однієї з найгероїчніших і найтрагічніших операцій початку російсько-української війни, що досі залишається поза увагою українського суспільства.

У презентації книги взяли участь учасники та очевидці подій, сім’ї загиблих, військові, духовенство, волонтери та медики, упорядники книги, представники влади, зокрема і міський голова Львова Андрій Садовий.

У книзі «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту» описуються не тільки події, пов’язані з обороною міжнародного аеропорту «Луганськ» та прилеглих населених пунктів (квітень-початок вересня 2014 року), але й події, що передували окупації Луганська (зима-весна 2013−2014 років). Книга вийшла за кошти, які жертвували небайдужі люди та громади з усіх куточків світу.

«Наша команда протягом 2016−2018 років записала спогади близько 140 учасників та очевидців тих подій — військових, волонтерів, місцевих мешканців, працівників міліції та аеропорту, медиків. Ми зібрали сотні унікальних фотографій, а також на основі свідчень військових підготували картосхеми, що ілюструють основні операції. Книга містить коментарі військових дослідників, офіцерів та експертів, а також перелік загиблих бійців із різних підрозділів. На презентації будуть присутні автори-упорядники та учасники описуваних подій. Запрошуємо усіх, кому небайдужа тема героїчної оборони ЛАП», — зазначив координатор проекту, керівник благодійного фонду «Народна підтримка воїнів АТО» Сергій Глотов.

Презентація книги відбулася після урочистої ходи військовослужбовців 80-тої окремої десантно-штурмової бригади з нагоди повернення з району виконання завдань під час операції Об’єднаних сил із зони бойових дій, яка закінчилась на просп. Свободи урочистою церемонією. Також о 16.00 год. на площі біля Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької розпочалися Всеукраїнські змагання з функціонального багатоборства «Ігри Героїв».

Схожі новини