Передплата 2024 ВЗ

Бойовий котик рівненської майстрині - для Бориса Джонсона

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час візиту до Львова відвідав чимало заходів та почув безліч слів вдячності за підтримку України. А львівські фронтовики зробили йому ще й незабутній подарунок. Вони зачислили Джонсона у «бойові побратими» і презентували йому символічного котика-героя — творіння рук рівненської майстрині Олени Вербець

Борис Джонсон оцінив оригінальний подарунок
Борис Джонсон оцінив оригінальний подарунок

Про цю талановиту мисткиню «Високий замок» писав уже не раз. Її вироби справді вражають не лише майстерністю виконання, а й глибиною образів, чимало з який варті Голлівуду й екранізації. Душа вивертається й плаче з її дітками-ангеликами, розтерзаними рашистськими катами, і воскресає з козаками-характерниками та матерями-берегинями, які допомагають тримати нам оборону на усіх фронтах. Бо кожен виріб Олени Вербець — мистецьке диво, яке мимоволі підштовхує нас молитися, гордитися, любити.
У творчості жінки знаходимо відгук на все важливе, що торкається кожного серця. А серію «бойових котиків» майстриня розробила спеціально на знак вдячності нашим захисникам. Милі, ніжні пухнастики для нас — вони є нездоланною міццю для ворога. Вбрані у камуфляжну вдяганку, неодмінно з українською символікою.

Бойові котики Олени Вербець
Бойові котики Олени Вербець

— Кожен, хто йде на війну з моїх друзів, має такий оберіг, — розповідає пані Олена. — Комусь — в машину, комусь — в кишеньку. Взагалі котиків бойових я відшиваю чимало для наших військових. Вони різні, і їх було так багато, що мені дуже важко перелічити. Котики озброєні нашим прапором, дехто має медальку. Радію, що хлопцям вони подобаються.

Оцінив оригінальний презент і Борис Джонсон. Хоч пані Олена зізнається: кому мають передати її чергового бойового котика, вона не знала.

— Можливо, зробила б схожого на Джонсона, — каже майстриня. — Але, думаю, це не головне. Важливо, що мені ось так випала нагода подякувати цій людині. Ще рік тому хотіла це зробити.

У мережі під постом Олени Вербець з підписом «А коти мої вибирають правильних господарів, — десятки захоплених відгуків. «Джонсон — наш справжній бойовий котяра», «Борис заслуговує на таку любов», «Борис нормальний хлоп, він то оцінить», «Щиро рада за кота, за тебе і за Борюсіка»… Та, безумовно, найважливіше, аби весь світ знав, що ми — бойові!

Схожі новини