Передплата 2024 ВЗ

Melovin заявив, що більше ніколи не писатиме тексти російською мовою

Український співак висловив свою позицію щодо мовного питання

Melovin. Фото із відкритих джерел
Melovin. Фото із відкритих джерел

Чотири роки тому після «Євробачення-2018» записувала інтерв'ю з учасником пісенного конкурсу від України Костею Бочаровим, якого ми усі знаємо під творчим псевдонімом Melovin.

Він обіцяв привезти з Португалії перемогу. І попри те, що судді несправедливо оцінили його виступ, Melovin повернувся з Лісабона переможцем.

Глядачі з різних країн Європи гідно оцінили його виступ, а вдячні українські шанувальники зустріли молодого співака в аеропорту «Бориспіль» як справжнього героя.

З журналісткою «ВЗ» Костя тоді спілкувався українською, хоча й у кожному другому слові відчувався російський акцент.

З першого дня повномасштабного вторгнення Melovin допомагає Збройним Силам України: їздить з концертами Україною, левову частку із зібраних під час виступів коштів віддає на потреби наших захисників. А тепер висловив свою позицію щодо мовного питання, бо йому зовсім «нє какая разніца».

Melovin заявив, що свої тексти він більше ніколи не писатиме російською мовою.

«Я сам одесит, завжди розмовляв російською, так історично склалось, і я не буду брати на себе за це провину, як би того комусь не хотілося.
Але я буду починати з себе, що раджу і вам. І я хочу, і можу змінювати своє майбутнє, ментальність та звички, знищуючи в собі нав’язане століттями через моїх предків зросійщення моєї нації та знищення цілої культурної спадщини, майбутнього держави, яку я так сильно люблю. Але, напевно єдине, чого я ніколи не зможу сприймати, це російськомовних українців, які категорично та принципово відмовляються вивчати українську мову будучи громадянами Україні. Це недолугість», — кажеMelovin.

За словами артиста, він водночас не сприймає тих україномовних українців, які замість того, щоб допомогти у вивченні української своїм співгромадянам, які звикли спілкуватися російською, «хамлять їм і звинувачують у всіх смертних гріхах».

Схожі новини