Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В «Озерному краї» лелека на пляжі походжає між людей

Львів’яни «під боком» мають справжній курорт.

Коли натякнула чоловікові, що хотіла б відпочити на якомусь озері за містом, але, на жаль, поблизу нічого нормального нема, він лише усміхнувся. “Збирайся, - каже. - Їдемо в “Озерний край”. До Пустомит зі Львова якихось 20 хвилин їзди. І їсти зі собою нічого не треба брати — все можна “організувати” на місці.

«Озерний край» за 12 років свого існування став потужним і розгалуженим готельно-відпочинковим комплексом. А колись це був маленький ресторанчик...

На сьогодні “Озерний край” - це п’ять залів, у яких можна проводити конференції, весілля, відзначати будь-які урочистості. Один із залів — на 800 квадратів. Вміщує до 500 осіб. Та найголовніше — озера. Тут можна у вихідні і святкові дні за 30 гривень позасмагати на доглянутому піщаному пляжі, обладнаному лежаками і парасольками. А у будні — за 20. Можна взяти напрокат парасольку за 10 гривень. Якщо не хочете вигріватися на піску, лягайте за 50 гривень на пластиковий лежак. Дерев’яний на 20 гривень дешевший. На пляжі можна замовити обід — працює бар швидкого харчування. Якщо вже зовсім зголодніли, у ресторані вам подадуть комплексний обід за 85 гривень і вечерю за 55 гривень. А хочете посмажити шашлик — можете це зробити на спеціально відведеній території. Якщо вирішили відсвяткувати якусь урочистість і запросили десять осіб, можете орендувати альтанку, за яку у вихідні доведеться заплатити 300 гривень, у будні — 200. Тоді за мангал платити не будете. І за відпочинок на пляжі також.

Коли ми зайшли на пляж і розляглися, до нас підійшов... лелека. За словами керівника відпочинкового комплексу “Озерний край” Сергія Гаврилова, лелека живе тут уже чотири роки. “Відлітати у теплі краї не хоче. Мабуть, йому тут тепло і затишно”, - каже Сергій Володимирович.

Керівництво комплексу подбало, щоб відпочивальникам створити максимально зручні умови. За паркування машини плати не беруть. Захочете залишитися на ніч — можете винайняти номер у готелі з триразовим харчуванням за 300 гривень на особу. Якщо викупили такий “пакет”, тоді за відвідування пляжу платити не доведеться. То для чого їхати за тридев’ять земель, якщо під боком маємо курорт?

Якщо не хочете цілий день “смажитися” на пляжі, а любите посидіти з вудочкою, на двох інших озерах можете порибалити. Вартість риболовлі на день лише 30 гривень, а задоволення — море. Риби тут вирощують багато. І різної — коропи, соми, білий амур, а якщо пощастить, то й щучку можна впіймати. Правда, за впійманий трофей доведеться заплатити за прейскурантом. Вартість однієї рибини залежить від її категорії, але не зашкалює. За кілограм вам порахують від 35 до 70 гривень. Це значно дешевше, ніж купити у магазині. Але не про ціну йдеться. Насамперед рибальство в “Озерному краї” - спортивний інтерес! І ще два бонуси — здоров’я і якість. За словами Сергія Гаврилова, вода в озерах — проточна, а це значить, що вона свіжа. А ще рибу тут годують здоровою їжею — рибним і пшеничним борошном, а не гормональними добавками. Тому й смакові якості риби високі.

Два роки тому “Озерний край” став оздоровчим заміським комплексом. Тут можна не лише відпочити, а й провести спортивні збори для спортсменів. З цією метою відкрили тренажерний зал, масажний кабінет, великий спортивний майданчик для баскетболу і футболу, тут можна пограти у теніс. А також замовити сауну на дровах за 200 гривень за годину. Одночасно у ній може грітися 5-6 осіб. За словами Сергія Гаврилова, власник відпочинкового комплексу Юрій Карвацький відмовився від газу. В “Озерному краї” функціонує система гео­термального опалення і гарячого водопостачання. Навіть на кухні використовують цю систему.

Подбало керівництво не лише про дорослих, а й про дітей. Для них збудували дитячий майданчик і навіть спеціальний ресторан “Буратіно”, де є багато іграшок. Поки діти наминають смаколики і розважаються у ресторані, батьки святкують в альтанках, що на території дитячого майданчика. За оренду дитячого ресторану господарі грошей не беруть. Лише за замовлені страви.

Мабуть, не один тато з мамою мріють влаштувати своїй дитині таке весілля, про яке би згадувала уся родина і молодята усе життя. А якщо та родина дуже велика, завжди виникає проблема, де знайти великий зал. В “Озерному краї” передбачили це і збудували весільний зал, у якому може гуляти весілля навіть 300-350 осіб. І молодятам, і батькам, і гостям подобається тут ще й те, що на територію не заходять “запорожці”. Коли забава, гуляють тільки гості!

Не обов’язково заздалегідь замовляти банкет. Можна ввечері з друзями посидіти за філіжанкою кави при фоновій музиці, а у вихідні — потанцювати під акомпанемент музик. У закладі працює дві групи музикантів. Тож повеселитися можна не лише у літній період, а й зустріти Новий рік. В “Озерному краї” щороку зустрічають туристів зі сходу України, які приїжджають на Святвечір і Різдво. Тут вже жіночки на кухні викладаються на всі сто — і вареники ліплять, і пампушки з різними начинками смажать, і кутю готують, і борщ з вушками. Усі 12 страв. А діти зі сусідніх Сокільник з вертепом приходять гостям заколядувати.

А вже як добре зустрінуть Різдво, то дехто й на Йордан залишається. Бо щороку на озерах прорубують ополонку, яку освячує отець Іван з Лісневич. Бо не лише влітку “Озерний край” приймає гостей. Взимку сюди приїжджають порибалити і покататися на ковзанах, погрітися у сауні, посмажити шашлик.

Якщо не маєте машини або хочете розслабитися з келихом вина, а за таксі доведеться заплатити немало, до відпочинкового комплексу можна доїхати міським автобусом №119, що курсує від площі Степана Бандери щогодини.

Схожі новини