Передплата 2024 «Добра кухня»

Березовий сік стимулюватиме функцію нирок

Весняний свіжий сік можна вважати, мабуть, одним із кращих дієтичних засобів. Систематичний його прийом має тонізуючу дію. Якщо випивати хоча б по склянці соку на день, почуватиметеся бадьоріше і енергійніше, зникнуть сонливість, пригніченість, втома

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Березовий сік — добрий загальнозміцнювальний засіб за різних захворювань. Він має сечогінну дію, стимулює функцію нирок, сприяє виділенню сечо­вої кислоти. Корисний людям із захворюваннями нирок і сечовивідних шляхів.

Прозорий напій зміцнює сили тих, хто має захво­рювання легенів, артрит або бронхіт. Проте людям із сечокам’яною хворобою та виразкою шлунка варто про­консультуватися з лікарем, перш ніж вирішили оздоро­витися за допомогою березового соку.

Але варто розуміти: цей сік — не ліки, а подарований природою засіб, який варто застосовувати у комплек­сному лікуванні головного болю, кашлю, захворювань суглобів.

З косметичною метою соком берези миють обличчя, коли є вугри, використовують для зміцнення волосся.

На основі березового соку можна приготувати корис­ні та смачні коктейлі. Для цього лише додайте у склянку соку що-небудь з переліченого:

Журавлинний сік. Така суміш здатна повернути гар­ний настрій, зняти втому після напруженого робочого дня і навіть посприяти вашій кар'єрі, оскільки такий кок­тейль підвищує активність мозку і збільшує працездат­ність.

М’ятні листочки. Цей коктейль ефективний при роз­ладі шлунка, його використовують для профілактики га­стритів і для того, щоб впоратися з нудотою. Суміш по­кращує травлення і апетит.

Настій шипшини. Увечері залийте літром окропу 2 жмені ягід шипшини і до ранку настоюйте в термосі. Потім змішайте настій з березовим соком у рівних про­порціях. Цей напій впорається з весняною нестачею ві­тамінів, зміцнить імунітет, підвищить працездатність і життєвий тонус.